У Донецькому національному медуніверситеті представили виконувача обов’язків ректора

  • 21 серп. 2020 11:15
  • 785
    • Новина У Донецькому національному медуніверситеті представили виконувача обов’язків ректора Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр охорони здоров’я Максим Степанов представив в.о. ректора Донецького національного медичного університету , основний корпус якого розташований у Кропивницькому.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Під час робочої поїздки на схід України Міністр охорони здоров’я Максим Степанов представив в.о. ректора Донецького національного медичного університету Майю Єрмолаєву.
     
    - Війна внесла серйозні корективи в роботу Донецького національного медичного університету. Але завдяки його команді заклад вдалося зберегти. Так, поки не в тому вигляді, який був до війни. Але ми плануємо повернути університету провідне місце серед закладів медичної освіти. І перший вагомий крок на шляху до цього — призначення нової виконувачки обов’язків ректора. Майя Єрмолаєва все своє лікарське і наукове життя працювала у Донецькому національному медичному університеті і розуміє, які кроки треба зробити для відновлення провідних позицій закладу, — розповів очільник МОЗ.
     
    На сьогодні у ДНМУ навчається 2 718 студентів. По закінченні 2019-2020 навчального року випускниками ДНМУ є 223 студенти.
     
    - Підготовка медичних кадрів – нагальне питання для нас. Адже наразі близько 5000 лікарських посад залишаються неукомплектованими, серед них і медико-профілактичного профілю: лікарі-інфекціоністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-вірусологи. Потреба у лікарях-педіатрах також зростає кожного року, — наголосив Максим Степанов. 
     
    Також Міністр охорони здоров’я розповів про завершення роботи над планом створення Донецької обласної лікарні, яка, окрім того, стане високоспеціалізованою університетською клінікою.
     
    Зі свого боку, в команді університету зазначили, що Максим Степанов – перший Міністр охорони здоров’я, який відвідав Донецький медичний університет від початку бойових дій на сході України.
     
    Нагадаємо, що під час робочої поїздки на схід Максим Степанов відвідав також міську лікарню №3 Краматорської міської ради та обласну дитячу лікарню м. Слов’янськ.