Кропивницький: Боротьба атовців з м'ясокомбінатом триває

  • 21 серп. 2020 09:30
  • 3855
    • Новина Кропивницький: Боротьба атовців з м'ясокомбінатом триває Ранкове місто. Кропивницький

    13 червня 2018 року біля магазину Мелодія у Кропивницькому почали зводити кіоск.

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Робітники встановили каркас споруди прямо на клумбі, попередньо зрубали там кущ бузку.

    Документи на право встановлення тимчасової споруди площею 30 м² біля магазину “Мелодія” по вулиці Велика Перспективна у квітні того року отримало ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань”. Згідно документів, то дозвіл надано на п'ять років, минуло вже два. Хоча у 2017 році дозвіл було надано на 10 м².

    Кінцевим бенефіціаром є міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Про це йдеться у його майновій декларації.

    12 липня того ж року демобілізовані учасники АТО, активісти та мешканці мікрорайону 5/5 намагалися власноруч за допомогою інструментів демонтувати МАФ. Проти активістів повстали невідомі чоловіки, серед яких були охоронці секретаря Міської ради міста Кропивницького Андрія Табалова. Під час сутичок добровольцю Леоніду Багну в очі приснули невідомою речовиною.

    Згодом на місце події прибули копи, які потім в подальшому чергували на даному об'єкті до його відкриття і деякий час після.

    М’ясокомбінат подав позов на атовців за ч.2 ст. 296 КкУ (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку вчинені групою осіб з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років) та вимагає компенсацію за завдані збитки 48 тисяч гривень.

    Судові баталії тягнуться і по цей день.

    Вчора, 20 серпня, у Ленінському районному суді відбулося чергове засідання. Було заслухано обвинувачених у даній справі Леоніда Багна та Олега Кокуленка.

    Наступне засідання відбудеться 27 серпня.

    Читайте також: У Кропивницькому військовому виділили кошти на житло

    Ірина Лягул