Як пройшов форум пасічників у Кропивницькому (ВІДЕО)

  • 20 серп. 2020 17:32
  • 1031
  • У Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбулася конференція пасічників.

    Про це повідомляє "Утренний город".

    У заході взяли участь майже 100 виробників медової продукції з Кіровоградської, Черкаської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

    Із вітальним словом до бджолярів звернувся заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, який брав участь у конференції онлайн із застосуванням технологій Інтернет.

    Дискусійними виявились питання державної підтримки бджолярів, можливої кооперації та кластеризації господарств, реалізації продукції бджільництва в Україні та за її межами.

    Також обговорили можливі зміни та актуалізацію Закону України "Про бджільництво", можливості органічного виробництва у медовому господарстві, його поєднання із зеленим туризмом, а також можливості застосування нових технологій, зокрема технології ефективних мікроорганізмів.

    За результатами конференції пасічники сформулювали низку пропозицій та питань до уряду, які ближчим часом будуть передані до профільного міністерства, а також розробили спільну стратегію подальшого розвитку галузі в Україні.

    Окрему увагу організатори приділили заходам безпеки – кожен пройшов через скрінінг, скористався антисептиком для рук, а під час усього заходу було організоване дотримування соціальної дистанції, часткове прибирання та провітрювання зали для проведення заходу.