Андрію Балоню дозволено переміщуватися по Київській області

  • 19 серп. 2020 10:06
  • 651
    • Новина Андрію Балоню дозволено переміщуватися по Київській області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вищий антикорупційний конституційний суд продовжив строк досудового розслідування у справі ексголови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.
    Про це йдеться на сторінці у ФБ ВАКС.
     
    У понеділок, 17 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ексголови Кіровоградської ОДА та керівникa пaтронaтної служби Кіровогрaдської ОДА до 5 місяців, тобто до 26 листопада 2020 року.
     
    Окрім цього слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу в частині покладених на підозрюваного обов’язків. Зокрема, обов’язок «не залишати місто Кропивницький без дозволу слідчого, прокурора або суду» змінено на «не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду».
     
    Нагадаємо, ексголова Кіровоградської ОДА підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.
     
    Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.