Місцеві вибори 2020: «Слуга Народу» йде перемагати

  • 17 серп. 2020 17:00
  • 2013
    • Новина Місцеві вибори 2020: «Слуга Народу» йде перемагати Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої середи у Кропивницькому політична партія «Слуга народу» презентувала своїх потенційних кандидатів на посади міських голів та депутатів різних рад на місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня цього року.
     
    На початку заходу керівник обласного осередку партії Микита Потураєв у першу чергу представив присутнім керівників обласного та міського виборчих штабів, народних депутатів тощо.
     
    За словами народного депутата Микити Потураєва, «ми стоїмо на порозі великої та важливої реформи децентралізації і ці вибори надважливі». Тому і підготовка кандидатів відбувається дуже ретельно.
     
    – Ми не даремно не поспішали із представленням своєї команди. Дуже багато часу провели в зустрічах із людьми, які живуть та працюють у містах та селищах Кіровоградщини. Адже вся відповідальність лягатиме на їхні плечі. Також зазначу, що цим людям ми довіряємо, вони чесні, і не робитимуть бізнесу на місцевих бюджетах, а навпаки, робитимуть все для того, аби кожна копійчина працювала на людей, – підкреслив голова обласного осередку Микита Потураєв.
     
    Також у своїй промові народний депутат зазначив, що місцеві осередки направлені на розвиток того чи іншого регіону, аби люди мали роботу вдома і нікуди не виїжджали. Адже важливо тут розвиватися та мати гідне життя з перспективою на майбутнє. Щоб діти ходили до садочків та до шкіл. Мали якісне медичне обслуговування тощо.
     
    Хотілося, щоб Кіровоградщина була впізнаваною не лише на теренах України, а й за її межами. У нас дуже потужна видобувна промисловість. Також ми маємо чудовий флагман сільгоспмашинобудування в Україні – завод «Ельворті». Один із лідерів на міжнародній арені з виробництва гідронасосів та гідроакумуляторів – завод «Гідросила». Щоб ми знали та пам’ятали, що завод «Радій» виробляє обладнання для атомних станцій та є постачальником цього обладнання в країни Європи та Сполучені Штати Америки. Мені та моїй команді хотілося, аби пам’яли, що ми ще є театральною столицею. Мені хотілося, щоб ми мріяли та будували, – з вітальним словом до присутніх звернувся кандидат у депутати Кіровоградської обласної ради Ігор Волков.
     
    Зокрема у своїй промові політик нагадав і про спортивні досягнення району та розповів про плани політсили у спортивному напрямку, серед яких – побудова льодового стадіону. В черговий раз він згадав про місцевий аеропорт та інвесторів.
     
    За словами політтехнолога, політична партія «Слуга народу» йде на вибори перемагати і на Кіровоградщині у них буде найкращий результат.
     
     
     
    Серед потенційних кандидатів у депутати Кіровоградської облради – депутат міськради Ігор Волков, директор міської лікарні швидкої медичної допомоги Руслан Іванов та приватні підприємці Юрій Шклярук і Андрій Яровий.
     
    Претендентами на посади депутатів у міськраді Кропивницького є чинний депутат міськради Михайло Бєжан, громадська діячка Анна Зарічна, перший заступник керівника департаменту надання адмінпослуг у Кропивницькому Антон Шевченко та ветеран МВС Сергій Коса.
     
    Нардеп Микита Потураєв зазначив, що у міські голови в регіонах висувається чимало жінок від партії «Слуга народу».
     
    – У нас потужна команда «залізних леді». Вони ідуть перемагати. Адже жінки краще знають, як керувати не лише на кухні, а і в країні. І я впевнений, що той виборець, який віддасть свій голос за нашу жінку-кандидатку, ніколи про це не пожалкує, – зазначив Микита Потураєв.
     
    За крісло міського голови Кропивницького боротиметься Ольга Ковальова-Алокілі. Її трудова діяльність пов’язана із банківською сферою.
     
    Так, з 1998 по 2006 рік працювала у «Промінвестбанку», потім (до 2008 року) – у ВАТ «Райффайзен Банк Аваль». Потім був «БМ Банк». А у 2018 році стала керуючою Кропивницьким відділенням АТ «Сбербанк». Після цього встигла попрацювати у АТ «Таскомбанк».
     
     
    – Так, дійсно, більшість із присутніх мене не знають. Але я завжди відкрита до діалогу та запитань. Більше 20 років маю досвід у банківській системі. Торік я вирішила змінити рід діяльності. Зажди себе бачила в політиці. Для мене неможливого мало. Все є можливим, якщо є бажання, а воно в мене є! У мене дві основні задачі: впровадити низку заходів, які збільшать надходження до бюджету та ефективно і раціонально їх використати. Тому наша команда має політичний та управлінський досвіди. Тож упевнена, що ми сформуємо потужну команду на місцевих виборах, яка здатна буде приймати швидкі та ефективні рішення. Ми відкриті, ми всіх чуємо і ми це зробимо, – зазначила потенційна кандидатка на посаду міського голови Ольга Ковальова-Алокілі.
     
    Також кандидатка зазначила, що Президент хоче оновити владу на місцях. Адже оновивши органи центральної влади не достатньо для багато масштабних змін по усій Україні.
     
    – Моя цінність у тому, що я маю значний управлінський досвід. Якщо є мета, я знаю як її досягнути. Оцей мікс, який ми створимо між людьми з досвідом і людьми з бажанням, – він дасть позитивний результат. У мене є своє бачення, яке абсолютно співпадає із баченням Президента, – підкреслила кандидатка.
     
     
    За словами голови обласного осередку партії Микити Потураєва, це не остаточний перелік потенційних кандидатів, команда постійно розширюється. 
     
    – Це не завершений процес. Усі наші списки будуть відкриті. Усі бачитимуть кандидатів на нашому сайті, як це було під час парламентських виборів. Якщо будуть якісь зауваження до людей, то ми їх готові обговорити. Переконаний, що до наших кандидатів критичних зауважень не буде, а будуть запитання, на які  кандидати завжди готові відповісти, – підсумував Микита Потураєв.
     
    Згодом усі кандидати мають представити свої програми, де презентують свої стратегії та конкретні кроки дій, які пропонуватимуть виборцям.
     
    Ірина Лягул
     
    Фото – Ігор Філіпенко