Кіровоградщина: Танцюрист з Олександрії грає на екзотичному інструменті (ВІДЕО)

  • 15 серп. 2020 17:35
  • 4181
  •  

    У Кропивницькому, під час презентації книги Людмили Макей «З одного тіста», дует з Олександрії співав під акорди музичного інструменту Хендпан.

    Про це повідомляє "Утренний город".

    Цей інструмент на Кіровоградщину із Китаю привіз олександрієць Олексій Грановський.

     

    Перша його назва - Ханг. Це концепт, який двадцять років тому зробила пара музикантів та представила його публіці.  

    - Хендпан – це копія від оригіналу. Вперше я його побачив три року тому у Китаї. Адже весь час цікавився інструментами, особливо тими, на яких можна грати руками. І Всесвіт мені його присилає. Коли я ще жив у Шенжені (Китай), мій друг запитав, чи можуть у мене зупинитися група музикантів. Звичайно я погодився. І потім я почув інструмент, взяв, пограв і сказав, що я теж такого хочу мати. І от вже через рік він у мене з’явився, - розповідає ді-джей Олексій Грановський.

     

    Це різновидність тієї концепції, яка була зроблена три роки тому хлопцями поблизу Москви. Бюджетний варіант коштує  дві тисячі доларів, а вже більш професійний від чотирьох тисяч євро. Кожен інструмент ексклюзивний і налаштований майстром. Він пустий та зроблений із двох пластин, хоч він і металевий, але дуже тендітний. Дуже добре підходить у використанні для медитації. Вже доказано психологічний ефект, розслаблює мозок. У звучанні нагадує дзвін та гітару.

    В Україні, це був другий публічний виступ ді-джея Грама на цьому інструменті.

     

     

    Ірина Лягул

    Читайте також: У Кропивницькому представлять виставку художника Анатолія Шаповалова