Громада Кропивницького виходе на мітинг, аби підтримати сябрів

  • 14 серп. 2020 12:03
  • 1058
    • Новина Громада Кропивницького виходе на мітинг, аби підтримати сябрів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому організовується акція "Жыве Беларусь!"
     
    14 серпня о 19:00 на площі Героїв Майдану відбудеться акція на підтримку незалежності та демократії Білорусі – "Жыве Беларусь!"
     
    - Події в Білорусі не можуть залишити байдужими українців. Спротив білорусів проросійській тиранії Лукашенка заслуговує на повагу та підтримку! Перемога білоруського повстання проти влади шанс для України мати сусіда, який НІКОЛИ не стане територією, яку Росія використає для агресії проти України! Пропонуємо завтра зібратися на площі ГЕРОЇВ МАЙДАНУ, серед яких був білорус Михайло Жизнєвський, та висловити підтримку білорусам, які борються за свою свободу!, - закликав кропивничан ініціатор заходу, історик Юрій Митрофаненко.
     
    - Кремлю не потрібна перемога білоруської революції. Бо перемога їхньої революції - це кінець авторитаризму і "Саюзнаму гасударству", це, хоч і невеликий, але шанс для Білорусі на вихід з-під російського контролю. І для того, щоб не допустити цього, Москва готова буде будь-якої миті вводити свої війська. До цього слід бути готовими і нам, Україні, щоб протидіяти, - зазначив координатор Руху Опору Капітуляції у Кропивницькому Дмитро Сінченко.
     
    Нагадаємо, 9 серпня відбулися вибори президента Білорусі. Офіційні дані екзит-полу було брутально сфальсифіковано. Обурені люди вийшли на акції протесту по всій країні.
     
    Влада почала жорстоко придушувати мирні протести за допомогою водометів, світлошумових гранат, гумових та бойових куль. Вже офіційно визнано смерть принаймні одного з демонстрантів.
     
    Попри це у Мінську та регіонах люди щодня виходять на вулиці, вимагаючи Лукашенка покинути пост. Хоча його вже привітали із перемогою лідери РФ та КНР, станом на 13 серпня досі не оприлюднено офіційних результатів виборів.
     
    Ми запрошуємо вас доєднатися до мітингу солідарності та підтримати білоруську громаду.
     
    Обов'язково одягніть маску та, за можливості, біло-червоне вбрання. Готуйте плакати та виступи.
     
    Організатори заходу: ГО "Рух опору капітуляції"
     
    ФОТО з сайту Високий замок