У Кропивницькому презентували Центр арт-терапії (ФОТО)

  • 14 серп. 2020 09:03
  • 1296
    • Новина У Кропивницькому презентували Центр арт-терапії (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому відбувся арт-пікнік, в рамках якого було презентовано Центр арт-терапії.

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Цільовою аудиторією Центру будуть військовослужбовці, їхні родини, дружини та діти загиблих учасників бойових дій тощо.

    Арт-терапія буде направлена на психокорекцію, на розслаблення, на усвідомлення себе в моменті, тобто на ті моменти, які допомагають людині вийти із свого вузького кола або так званої ракушки та соціалізуватися. Це будуть групові та індивідуальні заняття. Для військовослужбовців вони безоплатні, а для решти учасників якась символічна ціна.

    Музею мистецтв у Кропивницькому передали нові витвори мистецтва (ФОТО)

     

     

    - Ідея, як провести цю презентацію, вирішилася сама собою. Я вже давно думала про цей паркан, який стоїть перед нами. Він дуже сіренький. І потрібно було ідентифікувати Krop:Hub, бо багато запитань, де ми знаходимося. І цей паркан буде орієнтиром. Спочатку домовлялися із художником, який робить стріт-арт по Кропивницькому, але через його зайнятість остаточної домовленості з ним не було.

    На паркані буде зображено декілька асоціативних картинок з видатними місцями Кропивницького, а деякі частини будуть задіяні в арт-терапії, де кожен охочий зможе розплескати фарбу, розмалювати мозаїку, кольором побавитися тощо, - розповіла координаторка Krop:Hub Катерина Колтунова.

     

     

    Також гостей пригощали різноманітними смаколиками та напоями. Провели майстер-класи з розмальовування касок та флористики. Звучала жива музика.

     

    Ірина Лягул