На Кіровоградщині військовий став працівником шахти

  • 13 серп. 2020 17:04
  • 1164
    • Новина На Кіровоградщині військовий став працівником шахти Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мешканцю села Березівка Маловисківського району Анатолію М. довелося розпочати трудовий шлях одразу після закінчення місцевої загальноосвітньої школи. Хлопець брався за будь-яку роботу, у тому числі тимчасову.
     
    Невдовзі після початку бойових дій на сході України, патріотичні переконання, тоді ще двадцятидворічного, Анатолія спонукали його виконати свій громадянський обов’язок та підписати контракт на проходження військової служби.
     
    Близько трьох років, добросовісно та гідно, Анатолій ніс військову службу у 57-мій окремій мотопіхотній бригаді ЗСУ імені кошового отамана Кості Гордієнка, у зоні проведення АТО/ООС, на посаді «Командир гармати».
     
    - Участь у бойових діях, як для мене, так і для багатьох інших військовослужбовців, стала переломним моментом та змусила переглянути ставлення до життя. Я зрозумів, що таке справжня дружба, що таке команда, і взагалі, почав цінувати життя, де дійсно панує мир і спокій, – ділиться колишній військовий.
     
    Незважаючи на усі складнощі військової служби, яка проходить у зоні АТО/ООС, час промайнув швидко. Повернувшись до мирного життя, чоловік одразу ж приступив до пошуку роботу, адже дієва натура Анатолія не дозволяла йому пасивно пливти за течією.
     
    З надією оперативного підбору роботи у лютому цього року Анатолій звернувся до Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості. З перших днів перебування на обліку молодий чоловік почав активно співпрацювати зі своїм кар’єрним радником, озвучив свої наміри щодо працевлаштування, після чого був складений індивідуальний план працевлаштування.
     
    - Головне для мене – не припиняти пошуку. Я розглядав різні варіанти, адже я не боюся ніякої роботи, тож згодом мені пощастило. На Смолінській шахті державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» з'явилася вакансія вантажника і я згодився, – згадує колишній військовий.
     
    Під час співбесіди роботодавець побачив у Анатолія високий рівень відповідальності, витривалості та стресостійкості і запропонував безробітному іншу, більш відповідальну та вищеоплачувану, посаду дорожньо-колійного робітника.
     
    Після візиту до роботодавця кар'єрний радник отримав приємну новину: колишній військовий прийнятий на роботу. Зараз Анатолій вже успішно освоює нову для себе професію.
     
    Тож побажаємо Анатолію наполегливо працювати, бути впевненими у собі та своїх силах, постійно вчитися й вдосконалюватися. А також та бути професіоналом у своїй справі.
     
    Алла Кучеренко, 
    директор Маловисківської районної філії 
    обласного центру зайнятості