Кропивницький: Чи варто школярам співати Гімн України?

  • 10 серп. 2020 13:30
  • 1465
    • Новина Кропивницький: Чи варто школярам співати Гімн України? Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сайті Міської ради міста Кропивницького з’явився проєкт рішення Про започаткування обов’язкового виконання учнями, вихованцями, педагогічними працівниками у закладах загальної середньої освіти Державного Гімну України.
     
    Про це повідомляє “Утренний город”.
     
    - Основною метою цього проєкту є виховна частина. Аби вчителі проводили виховну роботу, наприклад, одна година в тиждень. І проводили просвітницьку роботу, розповідали про історію створення Гімну тощо.
     
    Сьогодні багато закликів від представників “руського міра”, що це повернення до совку. Ні! В радянські часи в школах українського гімну не звучало. Ми повинні виховувати ще з малечку патріотизм, любов до України тощо. 
    Мені дуже приємно було чути, що в 30-ій школі вже протягом декількох років уроки починаються із звучання Гімну. І ніхто не проти цього. А от в Тернопілі вже із 2011 року, тому хотілося щоб славили нашу державну символіку по всій Україні, по всіх ураїнських школах, - зазначає автор проєкту рішення, депутат міської ради від ВО “Свобода” Сергій Капітонов.
     
    Також депутат має надію, що колеги по депутатському корпусу підтримають його ініціативу і вже в новому навчальному році все більше і дітей і дорослих славитиме нашу національну символіку.
     
     
    Ірина Лягул