Кропивницький: Мешканця селища Нового покарали за відстоювання державної мови

  • 10 серп. 2020 09:35
  • 10432
    • Новина Кропивницький: Мешканця селища Нового покарали за відстоювання державної мови Ранкове місто. Кропивницький

    У Кіровському районному суді міста Кропивницький розглядалася справа проти жителя селища Нове Анатолія Поліщука.

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Подія сталася 21 липня у селищі Новому. Проходячи повз стадіон, чоловік почув, що заняття на майданчику проводяться російською мовою. Він зупинився, уточнив, чи це дійсно відбувається навчання, потім підійшов до тренера і зробив йому зауваження. В свою чергу, Олександр Скоркін в грубій формі відповів на зауваження дідуся.

    Повз проходила жінка, яка стала на сторону тренера і сказала Анатолію Поліщуку, аби він не чіпав тренера і не має різниці, якою мовою він говорить.

    Тренер Олександр викликав поліцію та написав заяву на пенсіонера, в якій йдеться про те, що Анатолій Поліщук під час заняття підійшов до тренера та почав на нього лаятися і цим принизив його в очах дітей. Також у своїй заяві тренер вказав, що дідусь був у стані алкогольного сп’яніння, але даний факт не відповідав дійсності.

    Подібну заяву написала і місцева жителька Ганна Стрілюк.

    - Я йшов на зупинку громадського транспорту повз стадіон, і почувши, що тренер розмовляє зі своїми учнями російською - зробив йому зауваження. Адже він вчитель і повинен говорити українською мовою. Також мене обурює той факт, людина, яка навчає дітей, збрехала поліції про те, що я був п’яним. Як він може навчати когось справедливості, коли сам не чесний? Як людина, яка повинна навчити молодше покоління любити свою Батьківщину і мову, сама її не поважає? - обурювався житель селища Нового Анатолій Поліщук.

    6 серпня відбувся суд. І суддя Галаган О. В. виніс постанову:

    "... За викладених обставин вважаю вину Поліщука А.Г. у вчиненні адміністративного правопорушенння, передбаченого ст. 173 КУпАП не доведено достатніми та беззаперечними доказами, а тому провадження у справі підлягає закриттю відповідно до п.1 ст. 247 п.3 , ч.1 та ч.2 ст. 284 КУпАП, у зв’язку з відсутністю у діях Поліщука А.Г. адміністративного правопорушення".

    Ірина Лягул

    Читайте також: СБУ не встановлюватиме осіб, які здійснюють наругу над державними символами України