На Кіровоградщині пролунали вибухи (ФОТО)

  • 9 серп. 2020 12:21
  • 2309
    • Новина На Кіровоградщині пролунали вибухи (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області знищили вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. Про це повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.

    Зокрема, йдеться про активно-реактивний снаряд Nebelwerfer та два артснаряди калібру 76 мм, виявлені місцевими жителями під час польових робіт неподалік сіл Коханівка та Костянтинівка у Знам’янському  районі.

    До приїзду рятувальників місця виявлення вибухонебезпечних предметів взяли під охорону співробітники Національної поліції. Фахівці ДСНС вилучили та знищили боєприпаси шляхом контрольованого підриву. Під час обстеження територій інших небезпечних знахідок не виявлено.

    Шановні громадяни! Є три правила, яких необхідно дотримуватись у разі виявлення вибухонебезпечних предметів: не чіпати, оповістити Службу порятунку, чекати прибуття фахівців на безпечній відстані від місця знахідки. Ці прості правила збережуть життя вам та іншим людям!