Кіровоградщина: СБУ не встановлюватиме осіб, які здійснюють наругу над державними символами України

  • 7 серп. 2020 13:04
  • 1050
    • Новина Кіровоградщина: СБУ не встановлюватиме осіб, які здійснюють наругу над державними символами України Ранкове місто. Кропивницький

    28 липня у Кропивницькому стався безпрецедентний випадок - у центрі міста на площі Героїв Майдану невідомі особи вночі зірвали зі флагштоку червоно-чорний прапор.

    Активісти та волонтери швидко відреагували на цей акт вандалізму і написали заяву до поліції. На сьогоднішній день поліція таки не встановила осіб.

    У свою чергу, ініціативна група у обличчі місцевого історика і громадського активіста Юрія Митрофаненка та депутатки Фортечної районної ради від ВО "Свобода" Олени Скочко написали заяву до СБУ, у якій йшлося про те, що у місті сталася наруга над червоно-чорним прапором, який символізує собою національно-визвольну боротьбу України. Такий акт вандалізму вчинили особи, які можуть становити небезпеку для державних інтересів України та її громадян.

    Депутатка Олена Скочко отримала відповідь від Управління Служби безпеки України у Кіровоградській області, в якій зазначається, що вирішення питань, викладених в заяві не входить до повноважень Управління.

    - Шановне товариство! Хочу повідомити громадськість про те, як СБУ України у Кіровоградській області відреагувало на мою заяву про наругу над над червоно-чорним прапором, який майорів на пл.Героїв Майдану і був зірваний невідомими особами 28 липня 2020 року.

    Громадські активісти і ми, члени Кропивницької Міської організації ВО "Свобода", вважаємо, що такий акт вандалізму свідчить про присутність у нашому місті осіб, дії яких можуть бути небезпечними для державних інтересів України та безпеки громадян.

    Хочу наголосити на тому, що червоно-чорний стяг це не просто шмат тканини, які повинні відшкодувати злочинці, а наруга над національними символами українського народу.

    Отже, СБУ надала відповідь мені і громаді що "...вирішення питань, викладених в заяві не входить до повноважень Управління."

    Мене дивує і обурює той факт, що Управління ставиться поверхнево до вказаного злочину і не усвідомлює безпеку, яку можуть становити поки що не викриті сепаратисти. Хочеться нагадати співробітникам СБУ, що саме з наруги над державними і національними символами України почалася анексія Криму та частини Донбасу, - обурюється націоналістка Олена Скочко.

    Читайте також: Кропивницький: Хто насмілився зірвати червоно-чорний стяг?