Родини загиблих військовослужбовців Кіровоградщини отримають держдопомогу

  • 7 серп. 2020 09:32
  • 814
    • Новина Родини загиблих військовослужбовців Кіровоградщини отримають держдопомогу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України від 03 серпня 2020 року, постановою №674. Перерахунок пенсій головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській області буде проведений автоматично, звертатися до сервісних центрів не потрібно. Доплата до пенсій родинам загиблих під час АТО/ООС встановлюється на постійній основі.
     
    Про це повідомляє заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області О. Романченко.
     
    Перерахунок пенсій буде проведено з 1 серпня 2020 року.
     
    Які умови отримання державної допомоги?
     
    Допомога буде виплачуватися, якщо щомісячний розмір пенсійної виплати в разі втрати годувальника, призначеної відповідно до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), членам сім’ї осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення, не досягає 7800 гривень.
     
    Якщо пенсія в разі втрати годувальника призначена на двох і більше членів сім’ї, допомога до пенсійної виплати встановлюється в сумі, що не вистачає до 6100 гривень на кожного члена сім’ї у межах максимального розміру пенсії – 17120 гривень.