Творча еліта Кіровоградщини вшанувала письменника Віктора Погрібного

  • 6 серп. 2020 11:15
  • 845
    • Новина Творча еліта Кіровоградщини вшанувала письменника Віктора Погрібного Ранкове місто. Кропивницький

    В обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є.Маланюка відбувся вечір пам’яті з нагоди 85-річчя від дня народження письменника-земляка Віктора Погрібного «Великий син Степової Еллади».

    Захід організовано за сприяння обласної організації Національної спілки письменників України, обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького, молодіжного літературного клубу «Ліра», літературного об’єднання «Парус»,

    Віктор Погрібний – родзинка Кіровоградщини, автор поетичних творів, оповідань, нарисів, а також теле- та радіопередач із проблем екології, збереження рідної мови та духовності. Саме за ініціативи Віктора Погрібного відновлено статус села Арсеніївка, створено музейно-природний заповідник «Тобілевичі», нині - філія Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. Ми будемо пам’ятати цю видатну людину та передамо  пам’ять молодому поколінню.

    Під час заходу письменника згадували друзі по паперу, знайомі та рідні, декламували його поезію. Учасники заходу мали можливість подивитися відеопрезентацію про Віктора Погрібного й прослухати музичні твори на слова поета, а також ознайомитися з книжковою виставкою «Син степу: В.Погрібний – поет, письменник, журналіст».