Як працюють перевізники Кіровоградщини

  • 5 серп. 2020 17:42
  • 871
    • Новина Як працюють перевізники Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький

    З 22 травня на Кіровоградщині відновили внутрішньообласні та приміські сполучення.

    Про це повідомив начальник управління інфраструктури Кіровоградської ОДА Володимир Дмитренко.

    Всього відновлено 550 рейсів: 38 міжобласних, 122 внутрішньообласних, а решта - приміські та міські.

    Перевезення пасажирів в автобусах може здійснюватися виключно в кількості місць, які передбаченні для сидіння, в засобах індивідуального захисту як для водіїв, так і для пасажирів, а також перевізники зобов’язанні переводити обробку транспортних засобів перед виїздом на лінію та після закінчення виїзду.

    За період роботи автобусів в умовах адаптивного карантину на водіїв та перевізників склали всього 7 протоколів за порушення карантинних заходів. А саме перебування водіїв без засобів індивідуального захисту, відсутність дезинфекції в салонах автобусів тощо.

     

    Володимир Дмитренко пояснює, що штрафи за порушення протиепідемічних норм можуть накласти, як на перевізників і водіїв, так і на пасажирів.

    - За порушення карантинних обмежень водіїв штрафують на суму від 17 до 34 тисяч грн. Штраф від 17 тисяч грн можуть накласти й на пасажирів за їх перебування в салоні транспортного засобу без захисної маски. А ось для перевізників розмір мінімального штрафу сягає вже від 34 тисяч грн», - розповів посадовець.


    Щодо зон відповідальності, перевізник зобов’язується забезпечувати водіїв засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Натомість водії не мають права пропускати в салон пасажирів без захисних масок. Якщо ж людина без засобів індивідуального захисту перешкоджає руху автобусу й намагається пройти в салон, ігноруючи зауваження, водій має викликати на місце події поліцію. У таких випадках сплатити штраф за порушення карантинних норм доведеться пасажиру.

    Читайте також: Кропивницький: Триває брифінг керівника управління інфраструктури (ВІДЕО)