Дорожники Кіровоградщини завершуюють поверхневу обробку дороги до Хутора Надії

  • 4 серп. 2020 14:17
  • 1078
    • Новина Дорожники Кіровоградщини завершуюють поверхневу обробку дороги до Хутора Надії Ранкове місто. Кропивницький

    Дорогу, що веде з Кропивницького до колиски українського професійного театру, сімейного хутора братів Тобілевичів ремонтують методом влаштування поверхневої обробки.

    Про це повідомляє пресслужба Служби автомобільних доріг у Кіровоградської області.

    Роботи будуть виконані по всій протяжності, а це більше 13,5 кілометрів.

    Поверхнева обробка не просто відновлює покриття, а й значно підвищує зчіпні якості дорожнього покриття. Крім того, це хороший захисний шар від проникнення води до конструктивних шарів, а відтак і призупинити руйнівні процеси. Саме завдяки поверхневій обробці вдається зберегти старі дороги, подовживши термін їх служби, - розповідає Анатолій Площенко, начальник відділу якості, технічного контролю та новітніх технологій Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області.

    Суть технології поверхневої обробки полягає в процесі нанесення на дорожнє  покриття тонкого шару бітумної емульсії та дрібного щебеню. Емульсія забезпечує так зване склеювання старої дорожньої поверхні та нового щебеневого шару та заповнює щілини, тим самим запобігаючи в подальшому проникнення вологи до основи дороги. Емульсійно-щебеневу суміш ущільнюють котками, а потім обробляють щіткою, аби видалити зайвий щебінь. Також буде нанесена й дорожня розмітка.

    Нагадаємо, на замовлення Служби поверхневу обробку проведуть і на ділянці дороги Т-12-10 Устинівка – Долинська – Петрове протяжністю 17,6 км.

    Даний вид робіт виконується я в рамках експлуатаційного утримання за рахунок коштів державного бюджету.