Кропивницький: Хто має шанси стати міським головою?

  • 4 серп. 2020 11:25
  • 1943
    • Новина Кропивницький: Хто має шанси стати міським головою? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У «зелених» немає шансів перемогти таких мерів як Райкович з Кропивницького: політолог Владислав Дзівідзінський, інформує сайт міської ради.
     
    Про це політолог заявив в ефірі «4 каналу». За його прогнозами, у Кропивницькому переможе чинний міський голова Андрій Райкович. Політична ж партія  «Пропозиція», яку він представляє, отримає потужне представництво в міській та обласній радах. 
     
    - Такої запеклої боротьби, як на минулих виборах у Кропивницькому, не буде. Соціологія показує, що у чинного мера Андрія Райковича вдвічі вищий рівень підтримки, ніж у найближчого конкурента. Наздогнати його буде нереально, – каже Владислав Дзівідзінський.
     
    За словами політолога, мер Кропивницького – це сильна і потужна політична фігура в регіоні, він розвиває місто і добре розуміє потреби людей.
     
    - Якщо подивитися його програму, то по всіх 10 пунктах, з якими він ішов на вибори, є прогрес. Я думаю, що до кінця каденції він вийде на рівень 70-75% виконаних обіцянок, а це хороший показник, – говорить політолог.
     
    Політолог зауважив, що вищу підтримку ніж загальнонаціональних політиків мають і місцеві еліти в інших містах. А партія місцевого самоврядування, в яку вони об’єдналися, здатна змінити політичну конфігурацію не тільки на місцевому, а й на загальнонаціональному рівні. 
     
    - Соціологія показує, що місцеві лідери мають вищу підтримку, ніж «зелені» політики. Партія «Пропозиція», до якої входить міський голова Кропивницького, яка об’єднала місцеве самоврядування на регіональному рівні, буде змінювати конфігурацію влади, сформовану після парламентських виборів. Ця партія буде мати представництво у міських і обласних радах, та посуне електоральне поле, яке є у нинішніх парламентських партій, –  прогнозує експерт.
     
    Джерело: Experts.org.ua