Кіровоградщина: Відсьогодні розпочнуть роботу два дитячі табори

  • 1 серп. 2020 10:31
  • 725
    • Новина Кіровоградщина: Відсьогодні розпочнуть роботу два дитячі табори Ранкове місто. Кропивницький

    На Кіровоградщиніі почнуть діяти два дитячі оздоровчі заклади. 

    Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

    Прийматиме дітей «Бригантина» у Новоархенгельську та «Чайка» у Гайвороні.

    - На Кіровоградщині ми відкриваємо лише два дитячі табори. Вони працюватимуть згідно постанови №43 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у якій визначені тимчасові рекомендації щодо організації  протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину, - зазначила Надія Оперчук.

    Серед основних рекомендацій такі:

    1.      Прийматимуть до закладів тих дітей, які проживають у межах регіону, де розташовується табір.

    2.      Під час прийому до табору, а також під час усього відпочинку кожного дня діти проходитимуть температурний скринінг. Усі показники фіксуватимуть у журнал.

    3.      До закладу не допускатимуться діти, у яких під час прийому виявили ознаки респіраторних захворювань або температуру тіла понад 37,2 °C.

    4.      Діти, у яких температура підвищилась уже під час відпочинку, будуть ізольовані. Згідно алгоритму дій, медпрацівник табору має викликати «швидку», яка доставить хворих до лікарні для встановлення діагнозу.

    5.      Роботу працівників оздоровчих закладів організовуватимуть «вахтовим» методом у межах однієї зміни. Персонал аналогічно буде проходити щоденний скринінг. У разі виявлення симптомів хвороби людей ізолюватимуть і доставлятимуть до медзакладів для обстеження і проходження тестування на коронавірус.

    Читайте також: Як у Кропивницькому дитячі клуби готуються до відкриття