Як у Кропивницькому святкували ювілей музею Карпенка-Карого

  • 31 лип. 2020 15:09
  • 1006
    • Новина Як у Кропивницькому святкували ювілей музею Карпенка-Карого Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міський літературно-меморіальний музей Карпенка-Карого продовжує цикл заходів на садибі корифея, присвячених двом ювілеям: 175-річчю від дня народження І.К. Карпенка-Карого та 25-річчю відкриття музею.
     
    В кінці липня із ювілейним роком музейників привітали давні друзі і партнери – члени ТО «Сузір’я Долинщини» та народний аматорський обрядово-фольклорний колектив «Калина», що діє при Культурно-дозвіллєвому центрі Долинської районної ради. Його художній керівник Володимир Яремчук ще й письменник, автор десятка книг, співак, етнограф, сценарист і режисер. Минулоріч він був учасником Міжнародного дня музеїв у міській садибі Тобілевичів, адже науковці підтримують творчі зв’язки з літстудійцями та літклубами області.
     
    Цього разу з фольклорним гуртом крім Яремчука виступали кілька поетів із «Сузір’я Долинщини»: Володимир Герасименко, Валентин Литвинов, Любов Бичек та Любов Лісова.
     
    Гурт «Калина» презентував у Карпенковій садибі чудову українську патріотичну програму (адже незабаром - День Незалежності України). У програмі виступу були українські народні, а також авторські пісні на слова і музику теж долинчанина Михайла Родинченка. Їх виконав чоловічий дует двох Володимирів: Яремчука та Герасименка.
     
     
    Автентичні, сучасні, сумні й веселі, навіть танцювальні пісні лунали майже півтори години. Гості не тільки слухали, а й підспівували і підтанцьовували виконавцям. На знак вдячності лунали аплодисменти і крики «Браво!». Артистам вручили квіти. Художнім фоном до концерту в саду Тобілевичів стали вишиті рушники члена Національної спілки народних майстрів України Зінаїди Андріяшевської.
     
    Науковець музею, членкиня НСПУ Антоніна Корінь подарувала друзям з Долинської свою нову книгу «Зри в корінь».
     
    Свої пісні заспівали долинчанам солістки кропивницького ансамблю «Чиста криниця» під керівництвом Ніни Бредихіної Галина Демура та Наталія Петренко.
     
    На виступ гурту під відкритим небом завітали письменники Олена Баранова, Наталія Шаповалова, Стас Новицький та інші симпатики музею, які сказали на адресу співаків багато теплих слів. Тож, щасливих доріг і сцен тобі, «Калино»!