Кіровоградщина: За яких умов працюватимуть школи

  • 31 лип. 2020 09:35
  • 583
    • Новина Кіровоградщина: За яких умов працюватимуть школи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Завершилась селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль. Одне з ключових питань порядку денного стосувалось підготовки до нового навчального року, інформує у ФБ Кіровоградська ОДА.
     
    Денис Шмигаль зазначив, що навчання в закладах освіти почнеться, як зазвичай, 1 вересня. Виключення можуть становити території з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. 
    Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що серед учнів будуть запроваджені регулярні опитування щодо їхнього самопочуття та стану здоров’я. Натомість учителі перед кожним уроком проходитимуть термометрію. Відповідна постанова з тимчасовими рекомендаціями щодо організації навчання в закладах освіти сьогодні оприлюднить Міністерство охорони здоров'я України.
     
    Перший заступник голови ОДА Ігор Кузьмин наголосив: 
     
    - На Кіровоградщині наразі вживаються заходи щодо забезпечення навчальних закладів необхідними дезінфікційними та миючими засобами, пірометрами, засобами індивідуального захисту та їхньої утилізації. Тримаємо це питання на особливому контролі, оскільки безпека дітей – понад усе.