У Кропивницькому представлять проєкт "Козацька сотня"

  • 30 лип. 2020 16:42
  • 823
    • Новина У Кропивницькому представлять проєкт «Козацька сотня» Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У п‘ятницю 31 липня о 16.00 на Театральній площі активісти спільноти "Велокроп" представлять проєкт.  
     
    Активісти спільноти "Велокроп" планують продемонструвати вам (і навіть дати покататися!) відремонтований на зібрані спільно кошти велосипед-тандем. Також відбудеться презентація проекту, поданого велосипедистами і велосипедистками на Громадський бюджет цього року. 
     
    Від спільноти "Велокроп" виступлять Андрій Паливода і Ольга Литвинова. Вони розкажуть про ті цікаві події, що їх організовували для містян велосипедисти Кропивницького протягом весни і літа, а також анонсує плани цього громадського об’єднання на осінь.
     
    Зокрема, Андрій Паливода розповість присутнім про проєкт під назвою "КОЗАЦЬКА СОТНЯ", який спільнота незабаром планує подати на фінансування Громадського бюджету у Кропивницькому.
     
    "Козацька сотня", за задумкою авторів та авторок проєкту, це має бути всеукраїнське велораллі протяжністю 100 км – територією поблизу міста Кропивницький.
     
    - Наш проєкт - це насамперед популяризація здорового способу життя та активного відпочинку серед населення будь-якого віку та туристично-спортивний захід для усіх бажаючих на велосипедах будь-якого типу, - розповідає Андрій Паливода.
     
    Якщо громада міста підтримає проєкт, то він стане першим заходом такого формату на Кіровоградщині (велосипедисти називаються такі заходи "сотка"). Старт і фініш велораллі заплановано у Кропивницькому, а по маршруту учасники та учасниці проїдуть через села Суботці, Казарня, Трепівка, Єлисаветградка та Підлісне.
     
    - Ми віримо, що цей спортивний марафон не тільки буде втілено у життя, але й стане традиційним для містян Кропивницького та вело туристів з інших куточків України, - переконаний Андрій Паливода. На його думку, велораллі  безперечно приверне увагу як жителів регіону, так і багатьох людей з інших куточків України, а це підвищує туристичну та інвестиційну привабливість регіону.
     
    Слідкуйте за новинами спільноти "Велокрос" у соціальних мережах:
     
    ФБ-сторінка – https://www.facebook.com/velokrop
     
    ФБ-група – https://www.facebook.com/groups/346242199505559/
     
    Інстаграм-профіль: https://instagram.com/velokrop