Многая літа: У Кропивницькому відкрилася виставка весільних фото (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 30 лип. 2020 13:10
  • 1351
    • Новина Многая літа: У Кропивницькому відкрилася виставка весільних фото (ФОТОРЕПОРТАЖ) Ранкове місто. Кропивницький

     

    У виставковій залі Кіровоградського обласного Центру народної творчості відкриася виставка весільних фото з колекції Володимира Нагорного «Просили мати, просили батько…»

    Про це повідомляє «Утренний город».

    - В експозиції представлені 80 весільних світлин, які були зроблені з 1910 по 1970 рр. минулого сторіччя. Найбільшу увагу прошу звернути на світлини сільських гулянь. Також впевнений, що глядачів зацікавить і різноманітність вбрання, весільних аксесуарів та атрибутики тих часів, - розповідає відомий кропивницький колекціонер Володимир Нагорний.

    Також зазначимо про цікаву подачу фотографій. Всі роботи розміщені у рамках, де є оригінал та вже відновлена та збільшена копія, яка відображає кольори минулого часу.

    Виставка триватиме до 13 серпня.

     

    Гості виставки мали можливість поринути у святкову атмосферу весільного обряду минулого століття, який відтворив народний аматорський обрядово-фольклорний колектив «Калина» КЗ «Культурно-дозвіллєвий центр Долинської районної ради» під керівництвом Володимира Яремчука.

     

    Зазначимо, що головні герої дійства є справжні наречені, які 15 серпня відгуляють своє вже повноцінне весілля. Ірина із Черкас, а Владислав з Кропивницького, з 2017 року захищає свободу і незалежність України на сході.

    Також хочемо відзначити акторську гру меншого братика Ірини, яку просто так свою сестру віддавати в інші руки не хотів. Хоч і маленький, але в грошах вже розбирається .

    Ірина Лягул