Кропивницький: Чому у Міському саду засихають дерева? (ФОТО)

  • 28 лип. 2020 11:19
  • 1594
    • Новина Кропивницький: Чому у Міському саду засихають дерева? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У оновленому Парку Перемоги зараз засихають молоді дерева, які висадили зовсім нещодавно. Про це у ФБ пише Наталія Ковальчук.
     
    "Це пост відчаю і обурення!
    Ще декілька місяців тому весь ФБ заполонили фото з оновленого парку Перемоги. Кожен вважав своїм обов'язком виставити світлини, де він біля нової арки чи сходів. А під час карантину парк став "місцем паломництва" цілих сімей, різноманітних спортивних клубів, велосипедистів чи просто містян. Всі у захваті охали від нових локацій, тротуарної плитки і такої великої кількості висаджених дерев.
     
     
    Але, видно, ейфорія вже пройшла!
    Я не розумію, як тепер всі ці люди можуть спокійно спостерігати, як молоді саджанці, що колись повинні були створювати затінок і ховати нас від спеки, "горять" під пекучим сонцем?
    Як можуть бути такими байдужими люди, які саджали ці дерева, бачили, як з'являються перші листочки, а тепер вони загинаються від спеки?
    Деякі дерева вже всохли повністю! Якщо терміново в найближчий час не полити їх, загинуть ВСІ!
     
    Частина цих дерев висаджена на місці тих, що саджали декілька років тому, але вони не пережили літа без поливу. Для чого ж наступати на ті самі граблі?
    Територія Міського саду з 2015 року передана на баланс КП Благоустрій. То чому ж не виконуються обов'язки, покладені на них? Чому ніхто це не контролює? 
    Це ж наше місто! Врешті решт, це гроші з нашого бюджету!
    А поки знайдуться відповідальні(а може й не знайдуться, їдучи в парк, візьміть з собою хоч 1 пляшку води і полийте молоде дерево. Цим ви врятуєте йому життя!- йдеться у повідомленні.