Геннадій Сябренко: Нас не покинули ні пацієнти, ні громадськість

  • 24 лип. 2020 11:30
  • 1243
    • Новина Геннадій Сябренко: Нас не покинули ні пацієнти, ні громадськість Ранкове місто. Кропивницький
     
    Громадська кампанія «Пандемія: час можливостей» 
     
    Наскільки Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни був готовим у разі необхідності приймати хворих на коронавірус, говоримо з головним лікарем медзакладу Геннадієм Сябренком.
     
    Госпіталь працював і працює в штатному режимі, хоча роботу колективу переформатували з урахуванням віку співробітників та відстані від роботи. Ті, хто став на шляху коронавірусу, пройшли навчання щодо відповідних дій та навчилися роботі з апаратами штучного дихання. Госпіталь поділений на червону, жовту та зелену зони.
     
    На початку весни до лікарні поступали лише люди у невідкладних станах: наприклад, з гангреною, гіпертонією, кровотечею, гострими переломами тощо. У палатах, що були вільними, проводили плановий ремонт, так звану санацію. Тож ми готові до будь-якої події. 
     
     
    В першу чергу нам допомагали ветерани-атовці, вони власноруч відремонтували палату у хірургічному відділенні. Будь-яка епідемія закінчиться, а лікуватися треба і далі. 
     
    Дуже багато нам допомогла громадська організація «Патріот Кіровоградщини» на чолі з Вадимом Нікітіним. Це були і грузи з Італії, і дезінфікуючі засоби та костюми індивідуального захисту тощо.
     
    Зі Світловодська Дарія Ільїна привозила продукти. Також дуже допоміг Фонд Петра Порошенка, мережа магазинів «Маркетопт» та інші. Ми не були покинуті ні пацієнтами, ані громадськими організаціями.
     
     
    Проєкт фінансується Фондом міжнародної солідарності в рамках програми «Free Media Programme»