Кіровоградщина: На Новгородківщині реалізовуватимуть проєкт «Комфортна громада»

  • 23 лип. 2020 15:00
  • 934
    • Новина Кіровоградщина: На Новгородківщині реалізовуватимуть проєкт «Комфортна громада» Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Новгородківщині за підтримки свободівця Павла Дейнека реалізовуватимуть проєкт «Комфортна громада»
     
    22 липня 2020 року у Новгородці пройшла презентація цифрової системи ефективних рішень для місцевої влади «Комфортна громада».
     
    Даний проєкт є сучасним цифровим інструментом взаємодії громадян з органами влади.
    Проєкт реалізує ГО «Ліга вільних людей» спільно з цифровою агенцією «е-Екологія» та за підтримки Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НAН України. 
     
    Керівником проєкту в Новгородківському районі є голова районного осередку ВО «Свобода» Павло Дейнеко. Також систему презентували науковець Сергій Воробйов та голова ГО «Ліга вільних людей» Сергій Савченко.
     
    За задумом авторів проєкту, система «Комфортна громада» дозволятиме її користувачам швидко фіксувати проблемні питання територій, автоматизовано формувати звернення громадян, моніторити хід виконання звернень відповідальними органами. 
    Крім того потужності системи дадуть змогу користувачам колективно визначати найбільш злободенні питання та надають багато інших інструментів для максимального зближення влади і суспільства.
     
    Автоматизовані алгоритми «Комфортної громади» також здатні формувати статистику та аналітику для центрів прийняття рішень з метою забезпечення можливості прийняття найбільш ефективних управлінських рішень щодо розвитку громад.
    На презентацію були запрошені представники більшості владних органів району та журналісти. Присутніми, зокрема, були голова РДА Олександр Антоненко, заступник Новгородківського селищного голови Олександр Сокол, а також представники поліції, ДСНС, кореспондент районного видання «Новгородківські Вісті» та інші.
     
    За словами Павла Дейнека, впровадження цієї системи суттєво наблизить владу до людей, дозволить швидко і оперативно вирішувати будь-які питання громад району, при цьому робити це цілком прозоро і суттєво знизивши корупційні ризики. Водночас, за словами націоналіста, ефективна робота цієї системи неможлива без співпраці з органами влади та сумлінного виконання ними власних посадових обов'язків.
     
    Зазначимо, що за словами співрозробника  «Комфортної громади» Сергія Воробйова, протягом семи днів система буде запущена та повноцінно працюватиме на території району.