Кіровоградщиною проїхалися велопаломники (ФОТО)

  • 23 лип. 2020 10:46
  • 817
    • Новина Кіровоградщиною проїхалися велопаломники (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     Прихожани Свято-Успенського храму організували велопаломництво за маршрутом «Кропивницький – Обознівка – Катеринівка». Про це «Утреннему городу» повідомили в Кіровоградській єпархії Української Православної Церкви.
     
    День подорожі для учасників розпочався з участі у Божественній Літургії в Свято-Успенському храмі. Після богослужіння пілігрими вирушили у неординарне паломництво. Весь маршрут проходив ґрунтовими дорогами, через посадки та поля. Такий шлях відкривав можливість насолодитися місцевими краєвидами.
     
    Першим підкореним пунктом на шляху мандрівників став діючий кар’єр, де добувають пісок та глину. Звідти ми відправилися до села Обознівки – Свято-Миколаївського скиту Вознесенского Свято-Елисаветинського монастиря. В обителі гостей люб’язно зустріли намісник Свято-Елисаветинського монастиря архім. Мануїл (Заднєпряний) та насельник ієромонах Савва (Редько). Монахиня Емілія (Голосная) розповіла нам про святих і подвижників благочестя нашого Єлисаветградського краю. 
     
    Після духовного спілкування гостей запросили до трапези. Останньою точкою у православному заїзді стала водойма села Катеринівки.