Майже півсотні людей загинули на водоймах Кіровоградщини

  • 22 лип. 2020 12:35
  • 650
    • Новина Майже півсотні людей загинули на водоймах Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький

    На Кіровоградщині цьогоріч на водних об’єктах загинула 41 людина, серед них – четверо дітей. На противагу за аналогічний період 2019 року загиблих через порушення правил безпеки на воді було 32.

    Про це повідомив заступник начальника Управління ДСНС у Кіровоградській області Василь Штогрін  сьогодні, 22 липня, під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

    Заступник начальника Управління ДСНС у Кіровоградській області Василь Штогрін наголосив на тому, що всі випадки загибелі сталися у місцях непридатних для купаннях. Переважно йдеться про водойми в сільській місцевості чи затоплені кар’єри.

    Згідно офіційних даних, найпоширенішою причиною загибелі людей є алкогольне сп’яніння.

    Із початку року 12 мешканців області втопились через надмірне вживання спиртних напоїв. Дев’ятеро не дотримались правил безпеки під час риболовлі, восьмеро – під час купання, один громадянин – під час перебування на кризі в зимовий період. Ще одна людина скоїла самогубство.

    Випадків загибелі на воді цьогоріч не було зафіксовано лише в м. Знам’янка, а також Гайворонському, Голованівському, Долинському, Компаніївському та Устинівському районах.

    Щоб попередити зменшення кількості нещасних випадків, до 30 вересня будуть проводитись посилені рейди в місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах.

    Читайте також: На Кіровоградщині потонула 28-річна жінка