"Пандемія: час можливостей": Освіта

  • 20 лип. 2020 00:40
  • 880
    • Новина «Пандемія: час можливостей»: Освіта Ранкове місто. Кропивницький

     

     
     
    Вимушена ізоляція під час пандемії коронавірусу в багатьох родинах загострила проблеми, пов’язані з на-вчанням дітей. Засвідчили це численні пости відчаю батьків у соцмережах, розгубленість частини педагогів та радість дітей, які сприйняли карантин як додаткові канікули. Але так було не у всіх і не всюди.
     
     
     
     
     
    Найістотнішими проблемами, з якими стикнулися наші громадяни у зв’язку із переходом на дистанційне навчання, є зниження рівня успішності дітей, брак уваги учителів до потреб дітей під час навчання та технічні проблеми.
     
     
     
     
     
    Березень 2020 року став шоком для всіх нас, каже директорка музичної школи №2 імені Мейтуса Валентина Ревенко. Для освітян карантин – звична процедура, учні отримують завдання та йдуть на вимушені канікули. Але для музичної школи довга перерва в заняттях шкідлива.
     
     
     
     
     
     
     Володимир Прихоженко – програміст, працює розробником програм на платформі 1С. Також він власник магазину «Комп’ютери», що розташований в приміщенні дитячої поліклініки на вулиці Шевченка. Нещодавно він створив інтерактивний тренажер для школярів п’ятих-сьомих класів з математики та англійської мови, який допоможе краще засвоювати матеріал.
     
     
     
     
    Навчальний рік 2020 хоч і почнеться з деякими обмеженнями, однак основне завдання батьків перед 1 вересня не змінюється: дітей потрібно зібрати до школи. Для тих, хто лише починає квест з купівлі всього необхідного для своєї дитини, аналітики підрахували, у скільки в новому навчальному році обійдеться зібрати школяра.