У Кропивницькому виділятимуться кошти на утримання і лікування безпритульних тварин

  • 17 лип. 2020 11:22
  • 701
    • Новина У Кропивницькому виділятимуться кошти на утримання і лікування безпритульних тварин Ранкове місто. Кропивницький
     
    У міській раді обговорили можливість вдосконалення Програми регулювання чисельності безпритульних тварин, інформує сайт міської ради.
     
    У четвер, 16 липня, секретар міської ради Андрій Табалов провів робочу нараду з керівництвом головного управління житлово-комунального господарства щодо можливості вдосконалення чинної у Кропивницькому Програми регулювання чисельності безпритульних тварин. До обговорення також долучилась голова організації захисту тварин “БІМ” Катерина Дорош, а також свої письмові пропозиції надала голова громадської організації “Щасливий пес” Оксана Литвинова.
     
    Пропозиції зоозахисників, головним чином, стосувались фінансової підтримки притулків для безхатніх тварин. Зокрема, в оновленій програмі пропонувалось передбачити кошти не тільки на стерилізацію, але й на утримання, лікування та вакцинацію тварин. Зі свого боку Андрій Табалов зауважив, що при розробці програми необхідно врахувати і компенсацію за комунальні послуги, які щомісячно сплачують притулки для безхатніх тварин “БІМ” та “Щасливий пес”, а також заробітну плату працівникам.
     
     
    - Проте найбільшу проблему, а саме: безвідповідальне ставлення до домашніх тварин, необхідно вирішувати на законодавчому рівні, - наголосив Андрій Табалов. - Коли людина відчуватиме загрозу чималенького штрафу, тільки тоді вона тричі подумає, чи викидати тварину на вулицю. Саме тому я ініціюватиму звернення до Верховної Ради України щодо прийняття закону, у якому будуть прописані сучасні механізми контролю за утриманням домашніх тварин, обов’язкова стерилізація не племінних собак та відповідальність за неналежне поводження з домашніми тваринами.
     
    Всі пропозиції, надані представниками зоозахисних організацій, передані головному управлінню ЖКГ на опрацювання і врахування їх при розробці нової програми поводження з безпритульними тваринами у Кропивницькому.