У Кропивницькому гості під час весілля отруїлися сальмонеллою

  • 17 лип. 2020 10:00
  • 1466
    • Новина У Кропивницькому гості під час весілля отруїлися сальмонеллою Ранкове місто. Кропивницький
     
    У поварів та офіціанта з “Шинку” виявили сальмонельоз, інформує Перша електронна газета
     
    У шістьох госпіталізованих до Центральної міської лікарні гостей весілля у кафе “Шинок” у Кропивницькому виявили сальмонельоз. Також цей збудник знайшли у деяких стравах та у трьох працівників закладу: двох поварів та офіціанта.
     
    Загалом обстежили 21 людину, зокрема 11 працівників кафе. Також досліджували їжу та водопровідну воду. Збудник інфекції виявили у двох з двадцяти досліджених страв, які були на бенкеті. Залишки харчових продуктів відібрали вдома у замовників – їх вони забрали із кафе.
     
    - У двох зразках – у печінковому рулеті і рулеті м’ясному з куркою, фаршированому чорносливом – виділено збудник сальмонелл”, – каже головна санітарна лікарка області Надія Оперчук. – Дослідження продовжується, і ми можемо говорити про спалах сальмонельозу, пов’язаний із закладом громадського харчування.
     
    Нагадаємо, що у Кропивницькому п’ятьох людей, серед яких двох дітей віком до 17 років, госпіталізували в лікарню з діагнозом гостра кишкова інфекція. Усі вони напередодні були на весіллі у кафе “Шинок”. У закладі виявили низку порушень, що і стало причиною отруєння.
     
    ФОТО умовне