Кіровоградщина: Чому «Слуга народу» не поспішає обійняти посаду губернатора?

  • 16 лип. 2020 18:00
  • 1847
    • Новина Кіровоградщина: Чому «Слуга народу» не поспішає обійняти посаду губернатора? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Неявка нардепа від «Слуги народу» Богдана Торохтія на засідання Кабміну, де мали погодити його призначення головою Кіровоградської ОДА – «абсурд», «дурдом» та «не повага до жителів Кіровоградщини», вважає громадський активіст Андрій Лаврусь, інформує Весь Кіровоград.
     
     
    – Маємо розуміти, що представника Президента в область ніхто просто так не подає з повітря. Кандидат проходить впершу чергу співбесіду з головою держави. Всі тьорки відбуваються в Офісі Президента. Далі спецперевірки та бюрократичні моменти. Враховуючи, що Кіровоградщина з корупційним скандалом лишилась безголовою, то процедура призначення народного депутата від «Слуги народу» Богдана Торохтія мала відбутись в найкоротші терміни.  Що далі зробить Президент? Чекатиме знову подання, поставить Богдану 2-ку за неявку і аж потім призначить? Це смішно. Це абсурд. Це не повага до жителів Кіровоградщини. Навіщо на посаді очільника області безвідповідальний персонаж? Ми ледь здихались попереднього, – зокрема йдеться у дописі.
     
     
    Про те, що уряд мав погодити призначення Торохтія Богдана на посаду голови Кіровоградської обласної державної адміністрації на своєму засіданні 15 липня, раніше повідомив його колега з «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.
     
    – Найдивніше, що Торохтій є депутатом Слуги Народу і дійти до засідання Кабміну йому уж і не так далеко. Просто перейти дорогу. Але бардак у владі він такий, вже навіть люди, які претендують на владні посади просто не приходять на засідання Кабміну, – написав нардеп.
     
    У свою чергу, Перша електронна в тексті присвяченої події новини нагадує, що Торохтій, обраний до Верховної Ради за виборчим списком президентської партії, є мільйонером, але отримує компенсацію за оренду житла у Києві, також звертався до очільника КМДА Віталія Кличка з проханням повідомити про можливість забезпечення службовим житлом у столиці його восьми помічників.
     
    На момент обрання нардеп працював юрисконсультом в «Одеському зерновому терміналі», який є філією «Державної продовольчо-зернової корпорації України», раніше – завідувачем юридичного сектору Державної інспекції сільського господарства в Кіровоградській області, менеджером заснованого кіпрською shelf-company Алдзас Інвестментс Лтд київського ТОВ «ДПЗКУ-МТС», юристом та завідувачем сектору в обласному Управлінні державної служби на Кіровоградщині. У 2006 році балотувався до Кіровоградської міської ради за списком партії «Пора».
     
     
    Нагадаємо, приватне підприємство «Центр комплексної безпеки», бенефіціарним власником якого був нардеп Богдан Торохтій із «Слуги народу», за неконкурентною процедурою отримало підряд на обслуговування камер відеоспостереження державної служби автодоріг на Кіровоградщині.
     
    Також повідомлялося, що під час сесійного засідання парламенту Торохтій ймовірно обговорював у месенджері придбання певної власності в Кропивницькому за стартовою ціною 2,3 мільйони доларів.