Кропивничан закликають вийти на захист української мови

  • 15 лип. 2020 09:45
  • 1682
    • Новина Кропивничан закликають вийти на захист української мови Ранкове місто. Кропивницький
     
    "Слуги народу" і ОПЗЖ (колишні "регіонали") 16 липня хочуть "протягнути" в парламенті антиукраінськии законопроєкт 2362 «слуги народу» Бужанського, мета якого – тотальна русифікація украінськоі освіти. Про це у ФБ повідомляють організатори.
     
    Це зміни до законів про мову і про освіту, які передбачають: 
     
    - скасування переходу учнів 5-11 класів росіиськомовних шкіл на украінську мову навчання з 1 вересня 2020;
     
    - дозвіл викладати «декілька навчальних предметів» росіиською мовою в усіх українських школах. 
     
    В стилі Путіна робити якусь гидоту до ювілейних дат, "слуги" хочуть зробити подарунок Кремлю в 30-ту річницю Декларації про державний суверенітет України і першу річницю чинності закону про мову.
     
    Ми закликаємо: 
     
    - монобільшість і голову ВР Разумкова зняти русифікаторськии законопроєкт 2362 з розгляду і ніколи більше до нього не повертатися. 
     
    - народних депутатів - виступати і голосувати проти цього проєкту. Кожен, хто проголосує за цей проєкт, стане прямим колаборантом і учасником російської гібридної війни проти України. 
     
    Закликаємо всіх, кому дорога украінська мова і украінська освіта, 16 липня о 9.00 ВИИТИ ПІД СТІНИ ПАРЛАМЕНТУ і не розходитися доти, доки проєкт Бужанського не буде провалено або знято з розгляду. 
     
    У Кропивницькому 16 липня, у четвер, о 17 30 біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться акція на підтримку "мовного закону". Запрошуються усі охочі. 
     
    Організатори: Кропивницький штаб Руху Опору Капітуляції.