Пароварка – незамінний помічник для господині

  • 14 лип. 2020 09:45
  • 633
    • Новина Пароварка – незамінний помічник для господині Ранкове місто. Кропивницький

     

     Щодня сучасні кухні Кропивницького доповнюють функціональною побутовою технікою, до якої варто віднести пароварки. Мова йде про зручний винахід, який покликаний спростити процес приготування їжі. В деяких випадках пристрій є незамінним помічником. Їжа, яка приготована на пару, зберігає корисні властивості та має добрі смакові властивості. Розглянемо якими плюсами вона володіє.

      Існують пароварки більш демократичні за ціною та дорогі. Не дорогі пароварки підходять для користувачів що не гоняться за функціональними надмірностями. Такий пристрій містить у собі всі необхідні опції та приваблює простим управлінням. Є таймер до 60 хвилин. Передбачено механічне управління, але автономне відключення. Приємним доповненням є двох’ярусний блок – контейнер, а також якісний корпус, який забезпечує пристрою тривалий термін експлуатації. Крім того, розробники оснастили пароварку індикатором включення захисту коли вода закипає. Об’єм тари розрахований від 700 мл до двох літрів. Зазвичай такі моделі працюють тихо та без вад. Передбачено звуковий сигнал, який сповіщає про виконане завдання. Як й в будь-якого пристрою існують як плюси так й мінуси, і ось деякі з них:

                         Плюси:                                                                 Мінуси:                   

    • демократична вартість;                                           - немає екрану;
    • міцний корпус;                                                          - немає термостату;
    • смачні страви;                                                          - немає швидкого старту;
    • сервіс гарантійного обслуговування;                      - простий дизайн;
    • нержавіюча сталь;                                                    - неможна доливати воду.
    • індикатор рідини.

      

    Дорогі пароварки одночасно виконують функції блендера. При потужності усього в 350 Вт виконує всі поставлені задачі дуже швидко. Легко справляються зі свіжими овочами, рибною продукцією і навіть жорстким м’ясом. Механічний блок управління приваблює інтуїтивною доступністю. Відмінно доповнює виріб стильний, естетичний дизайн. Такі пароварки відрізняються високою надійністю та функціональністю. Це досить ефективний помічник на кухні. В такої пароварки суцільні плюси, з мінусів тільки дорогі комплектуючі.

    Як обрати хорошу пароварку?

      Дуже зручна пароварка настільна, оскільки вона не потребує багато місця. Обираючи таку слід визначитись з об’ємом кошиків для варки та потрібною потужністю. Для великої сім’ї оптимально обирати пароварку з великими кошиками. Зверніть увагу на кількість піддонів: краще за все якщо їх буде декілька. Одне з ключових значень має матеріал з якого виготовлений кошик. Він може бути зроблений з термоміцного пластику, скла або нержавіючої сталі. Останній варіант найбільш прийнятний та вдалий, тому, що їжа в ньому довше зберігає температуру. Прозорі пластикові чаші сильно запотівають у процесі приготування страв, тому бажанню бачити їжу в процесі приготування збутися не судилося.

    Бажано, щоб пристрій міг автоматично вимикатись при недостачі води. Частіше за все пароварки мають два режими – «розморожування» та «приготування на пару». Є моделі з режимом «паровий удар», який використовують при стерилізації продуктів.

    Кажучи про те як обрати хорошу пароварку, щоб задовольнити свої потреби на кухні, слід врахувати такі важливі фактори:

    • розхід електроенергії;
    • якість збірки;
    • вартість обслуговування;
    • наявність вбудованих рецепторів;
    • швидкість й ефективність роботи;
    • співвідношення вартості та якості;
    • бренд.

      Також практично на кожній кухні кропивницьких господарок присутні соковичавниця та хлібопіч, однак без пароварки неможливо приготувати смачну та корисну їжу. Кожна господиня бажає, щоб її їжа була корисною та поживна. Пароварка допоможе зберегти усі вітаміни та поживні речовини. Принцип її роботи полягає у наступному: гаряча вода перетворюється в пар, який потім нагріває продукти.

    Їжа, яку приготували на пару, добре засвоюється організмом, до того ж всі продукти залишаються такого ж розміру та ваги, як до обробки, що з економічної точки зору дуже вигідно. Звісно, страви які приготували на пару спочатку можуть здатися не дуже смачними, для того, щоб звикнути треба деякий час, а потім пароварка буде для вас незамінним помічником.

      Найчастіше користувачами пароварок стають молоді мами, адже саме тоді з’являється гостра потреба приготування овочів та фруктів для незміцнілого шлуночка дитинки. І як рекомендують мами, якщо ви не хочете витрачати весь сімейний бюджет на купівлю готового дитячого харчування та пюре, придбати цей корисний пристрій справді варто.

    Перфорація або так звані «дірочки» на кошиках також викликають змішані емоції. З одного боку вони допомагають їжі готуватись рівномірно, але з іншого – легко забиваються й доставляють багато клопоту господарці. Особливо цим фактором не задоволені молоді мами, адже з дитиною кожна хвилина на рахунку.

      Вся побутова техніка йде в ногу з часом, тому існують механічні та електроні пристрої. Механічна пароварка, також як і соковичавниця, регулюється ручкою, а при електронному управлінні можна запрограмувати запуск процесу в певний час. Яка модель переважніше вирішувати повинні господарки Кропивницького, виходячи зі своїх вимог та фінансових можливостей. Однак, не слід гнатись за дешевими моделями, через те, що вірою і правдою будуть слугувати перевірені бренди.