У наступному році ЗНО з математики стане обов’язковим

  • 13 лип. 2020 16:25
  • 894
    • Новина У наступному році ЗНО з математики стане обов’язковим Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наступний навчальний рік 2020-2021 рр. стане роком математичної освіти. 
    Про це повідомив сьогодні, під час брифінгу, начальник управління освіти та науки Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.
     
    - Ми маємо близько 20 мільйонів гривень на реалізацію цього напрямку. Насамперед це посилення матеріально-технічної бази. Наразі працюємо над придбанням 60 навчальних кабінетів математики, навчанням 764 вчителів та закупівлі 4 STEM лабораторії. Вперше в цьому році держава виділяє кошти на STEM лабораторії. Кабінети математики та STEM лабораторії включають в себе все те, що передбачено наказом Міністерства освіти від 29 квітня № 574. Кабінети математики матимуть набори моделей, набори геометричних тіл, набори моделей із стереометрії та багато іншого для викладання цієї програми. STEM лабораторії будуть оснащені 3D-принтерами, 3D-сканерами, 3D-ручками та відповідними обладнанням для реалізації цього всього тощо, - зазначив посадовець.
     
     
    Крім того управління освіти та науки Кіровоградської ОДА спільно з інститутом післядипломної освіти працює над підвищенням кваліфікації вчителів математики. Освітяни вже цього року почали проходити додаткові тренінги та семінари тощо.
    Кожен навчальний заклад освіти має власний план розвитку та підтримки математичної освіти. І в цьому році – це важливий напрямок, адже в 2021 році ЗНО з математики стане обов’язковим.
     
    Ірина Лягул