У Кропивницькому музеї вперше після карантину відбулася фотовиставка під відкритим небом (ФОТО)

  • 13 лип. 2020 17:06
  • 1167
    • Новина У Кропивницькому музеї вперше після карантину відбулася фотовиставка під відкритим небом (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 12 липня, літературно-меморіальний музей імені Івана Карпенка-Карого у Кропивницькому презентував експозицію «Все було ніби вчора: не старіє Чечора». На виставці був представлений фотокут зору відомого майстра Олександра Коломінова. Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    - 24 вересня нашому музею виповнюється 25 років, і ми започаткували низку таких заходів. Ми вирішили показати район, в якому розташований музей. Це старовинний район Чечора, він ще цікавий і тим, що тут жило дуже багато різних літераторів у різні часи. Ми попросили Олександра Васильовича, щоб він подивився на Чечору з іншого ракурсу. Вона наче заповідна – її не торкається час, вона наче застигла у часі, тому тут дуже просто уявити всіх корифеїв українського професійного театру, які тут жили. Олександр Васильович надав нам 45 світлин, з яких ми відібрали 34 і зробили невеличкі розділи з них. Розділи мають жартівливі назви, але ж і майстер зробив іронічні знімки. Це перший наш захід, і далі ми будемо продовжувати, –  зазначає директор музею Лариса Хосяінова.
     
     
    - Дійсно, люди, які прожили тут все життя, дивлячись на фотографії, не впізнають ці місця. Зазвичай у повсякденному житті люди не помічають принад. Просто коли ти дивишся одним оком через об'єктив, сприймається все по-іншому, - стверджує фотограф Олександр Коломінов.
     
    Поетеса й наукова співробітниця музею Антоніна Корінь підготувала фотохудожнику лірично-музичний і книжковий букет. На заході виступали поети, барди, представники болгарської діаспори, члени літературної спілки «Парус», члени літературного клубу «Євшан». Також приєдналися до привітань голова спілки журналістів Петро Мельник, Павло Гарбар, видавець поліграфічно-видавничого центру «Імекс – ЛТД» Тамара Саміляк.
     
    Денис Бірзул