У Кропивницькому створили колекцію фотоапаратів-раритетів та показали «прадіда» 3D (ФОТО)

  • 11 лип. 2020 08:37
  • 1292
    • Новина У Кропивницькому створили колекцію фотоапаратів-раритетів та показали «прадіда» 3D (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Учора, 10 липня, художньо-меморіальний музей Олександра Осмьоркіна у Кропивницькому презентував проект «Музейна колекція фотоапаратів як історія світлопису людства». Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».

    – Цю виставку ми підготували до Дня фотографа, який відзначається 12 липня. Експозиція досить унікальна. У ній зібрано понад 30 фотокамер 20 століття, починаючи від 1910-х і до 1990-х років різних виробників: як українських, так і виробництва Німеччини і Японії, - зазначає директорка музею Віта Чернова.

    За її словами, всі зараз фотографують «розумними» телефонами і, мабуть, навіть не мають уяви, якою ж була перша фотографія і за допомогою чого їх робили. Виставка триватиме протягом місяця.

    Окрасою преокту є унікальний предмет музейної колекції – стереоскоп німецького виробництва з комплектом стереокарток різноманітної тематики, так званий «3D-дісплей 19 сторіччя».

    Доповнює експозицію виставки література з фототехніки та фотомистецтва, починаючи з 1960-х років і до сьогодення – книги, фахові журнали «Советское фото», «Світло й тінь», «Photographer» та фотоальбоми, серед яких є і ті, що презентують фотосалони старого Єлисаветграду та доробки сучасних кропивницьких фотомайстрів.

    Музей запрошує професіоналів фото справи і всіх, хто захоплюється світлописом, фіксуючи камерами сучасних смартфонів цікаві миті життя.

    Нагадаємо, в художньому музеї прензентували виставку "У родинному колі".

    Денис Бірзул