На Кіровоградщині 25 осіб з інвалідністю здобули професії

  • 10 лип. 2020 10:55
  • 709
    • Новина На Кіровоградщині 25 осіб з інвалідністю здобули професії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кухар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, продавець-консультант, масажист, слюсар-ремонтник, оператор комп’ютерного набору та ін. – такі професії здобули цьогоріч особи з інвалідністю за підтримки служби зайнятості Кіровоградщини. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база трьох навчальних закладів та 12 підприємств області. Про це повідомляє Відділ організації профнавчання Кiрoвoгрaдcькoгo oблacнoгo центру зaйнятocтi.
     
    Від початку 2020 року професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 14 професіями, спеціальностями та напрямами. За груповою формою у навчальних закладах проходили навчання 11 осіб, з них 1 – в Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
     
    Крім того, з метою адаптації на робочому місці та набуття практичних навичок, для осіб з інвалідністю регулярно організовується професійне навчання безпосередньо на виробництві. Цьогоріч, 14 осіб з інвалідністю пройшли навчання на підприємствах області й по закінченню були успішно працевлаштовані.