На Кіровоградщині перевірили більше сотні об’єктів водопостачання

  • 9 лип. 2020 16:40
  • 716
    • Новина На Кіровоградщині перевірили більше сотні об’єктів водопостачання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом минулого тижня в області обстежили 105 об’єктів водопостачання, на 95 виявили порушення (90,5%). Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
     
    Зокрема, на об’єктах централізованого водопостачання не проводиться профілактична дезінфекція і виробничий контроль безпечності та якості води перед надходженням у водопровідну мережу й у розподільній мережі; зони суворого санітарного режиму артезіанських свердловин не огороджені; в зонах суворого режиму здійснюється випас великої рогатої худоби; надкаптажні споруди свердловин без кришок та запорів на люках; відсутні крани контролю відбору води; водонапірні башти протікають; не проводиться виробничий лабораторний контроль якості води. У зв’язку із замуленням фільтру свердловини піском припинена робота глибинного насоса та припинено подачу централізованого водопостачання в с. Богданівки Знам’янського району, про що не було повідомлено територіальне управління Держпродспоживслужби.
     
    На об’єктах нецентралізованого водопостачання не проведена профілактична дезінфекція колодязів і виробничий лабораторний контроль безпечності та якості води;у 23 колодязях не проводиться виробничий лабораторний контроль якості води; не проведено інвентаризацію 60 громадських колодязів; не прийнято колодязі в комунальну власність сільської ради; не проводяться ремонт, очищення колодязів, їх дезінфекція та дослідження якості води; колодязі не паспортизовані.