Кропивницький: підприємці компанії "Екотепло" презентували рециркулятор для профілактики коронавірусу

  • 8 лип. 2020 16:20
  • 1176
    • Новина Кропивницький: підприємці компанії «Екотепло» презентували рециркулятор для профілактики коронавірусу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 8 липня, в Центральноукраїнському бюро новин презентували революційний рециркулятор проти коронавірусу. Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    – Ми – розробники та винахідники біоконвекторів. Винахід складається з декількох сегментів: корпус, вкритий порошковим покриттям, там знаходиться пиловий фільтр, який треба змінювати один раз на рік, та безозонова лампа, завдяки якій очищується повітря. До речі, ультрафіолет вбиває всі бактерії. Усі рециркулятори розраховані на 30 квадратних метрів: класи, кімнати тощо. Все це можна замовити у нашом сервісному центрі, - каже представник компанії "Екотепло" Олександр Ділай.
     
     
    Також він додав, що роздрібна вартість рециркуляторів - 3499 гривень для іншіх громадян України, а для кропивничан - 3000 гривень. Його гарантія - 5 років. Це засіб не для лікування, а для профілактики.
     
    - У нас було багато дискусій щодо розроблення винаходу. У розробці брали участь кілька українських компаній. По-перше, робота рециркулятора не повинна перевищувати восьми годин. Українські розробники використовують внутрішньоканальні вентилятори, шум від яких – 150-200 децибел, а за правилами дозволено не більше шістдесяти, тобто це порушення. А ми використовуємо дорогі вентилятори, внутрішня частина яких складається не з українських деталей. Більше того, наша компанія хоче, аби винахід був тихим і приносив людям користь, - розповідає один із членів конференції Володимир Заніздра.
     
    Розміщувати рециркулятори бажано на висоті 1,5-2 метри.
     
    Придбати рециркулятори можна в  інтернет-магазині "Екотепло" або в бізнес-центрі "Акустика".
     
    Христина Ковалевська