На Кіровоградщині складають основну сесію ЗНО

  • 7 лип. 2020 18:01
  • 682
    • Новина На Кіровоградщині складають основну сесію ЗНО Ранкове місто. Кропивницький
     
    Залишилось ще чотири предмети, із яких випускники складатимуть тестування, – історія України, біологія, географія та хімія. Їм передували математика, українська мова і література, фізика, а також іспанська, німецька, французька та англійська мови. 
     
    Про це повідомив начальник управління освіти й науки ОДА Володимир Таборанський сьогодні, 7 липня.
     
    За його словами, цьогоріч на основну сесію ЗНО зареєструвалось 8512 учасників, 99% із яких – випускники шкіл (4757). Невелику частину складають студенти закладів вищої освіти (1495), студенти закладів професійно-технічної освіти (1597), а також випускники минулих років (661).
     
    9 липня випускники будуть проходити тестування з історії України, 13 липня – із біології, 15 липня – із географії, а 17 липня – із хімії. Інформацію про результати ЗНО буде розміщено на сторінках учасників до 29 липня.
     
    Ті, хто з об’єктивних причин не зміг взяти участь у основній сесії, зможе зробити це на додатковій. Наприклад, йдеться про хвороби чи виявлення високої температури під час скринінгу на пункті тестування. У таких випадках до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти через електронний кабінет слід подати відповідну заяву та документи, які підтверджують неможливість складання іспитів на основній сесії.
     
    Також уже відомо, що у додатковій сесії візьмуть участь три студенти Компаніївського коледжу ветеринарної медицини, які через несправність орендованого автобусу не змогли дістатись до пункту тестування.
     
    Зазначимо: додаткова сесія ЗНО відбудеться з 24 липня по 10 серпня. Буде задіяний 1 пункт тестування у Кропивницькому. Результати учасники дізнаються до 14 серпня. Про це повідомляє сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації.