Кропивницький: як місту приваблювати туристів

  • 7 лип. 2020 11:12
  • 812
    • Новина Кропивницький: як місту приваблювати туристів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому незабаром з’являться об’ємні 3D-копії двох пам’яток архітектури ХІХ століття – Центральноукраїнського педагогічного університету імені Володимира Винниченка та дитячої бібліотеки імені Євгена Маланюка. Ці моделі виготовлять із бронзового полімеру в рамках грантового проєкту "Оцифрування пам'яток культурної спадщини міста Кропивницького"за підтримки Українського культурного фонду. Про це сьогодні, 7 липня, журналістам розповіли на брифінгу працівники управління містобудування та архітектури, повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
     
    – Працівники управління містобудування та архітектури міської ради знову подали грантовий проєкт для Українського культурного фонду. Це відбулося в січні 2020 року. Ми отримали 445 балів з 500 можливих. Бюджет проєкту - 1 мільйон 28 тисяч гривень. Ми плануємо встановити дві 3D-копії будівель пам'яток з бронзового полімеру: педагогічний університет імені Володимира Винниченка та дитяча бібліотека імені Євгена Маланюка. Також за ці кошти розмістять великі покажчики, які встановлять працівники з Харкова, а 3D- моделювання – з Одеси. А пізніше ми організуємо онлайн-тренінг для архітекторів та студентів про моделювання, який відбудеться у вересні 2020 року, – каже працівник відділу охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради міста Кропивницького Володимир Поповічев.
     
    Моделюванням закладів займаються архітектори з Одеси, які вже працюють у Кропивницькому з неділі. Вони відфотографували споруди, а зверху зробили відеозйомку за допомогою дрону. 
     
    – Ми займаємося цифровим збереженням культурної спадщини: скануємо будівлі, пам’ятники для того, щоб зробити їх у 3D-форматі. Використовуємо фотокамери та дрон. Знімаємо багато фотографій з перекриттям один одного. Дрон потрібний для того, щоб перекрити верхні ракурси: дах, стіни тощо, – коментує архітектор з Одеси Федір Бойцов.
    За його словами, у Кропивницькому він уперше, тому описав його як місто, де чисто та спокійно.
     
    Кінцева дата реалізії проєкту – 30 жовтня 2020 року.
     
     
     
     
     
    Христина Ковалевська