Кропивницький: Лариса Кудрик розповіла про показники захворюваності на COVID-19

  • 7 лип. 2020 10:40
  • 1000
    • Новина Кропивницький: Лариса Кудрик розповіла про показники захворюваності на COVID-19 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 7 липня, відбувся брифінг заступника начальника управління охорони здоров'я Лариси Кудрик на площі перед будинком міської ради.
     
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Ситуація з Ковід-19 в країні залишається напруженою, а у Кропивницькому більш-менш спокійно. За останні дні приріст нових випадків - від 0 до 4 максимум, а за вчорашній день додалися ще дві особи. Зараз на стаціонарі Центральної міської лікарні знаходиться двадцять один хворий на ковід. Двадцять одна людина – найнижчий показник у місті під час пандемії. Більш того, кожного дня виписуються від чотирьох до шести осіб. Хочеться, щоб такі показники були кращими. Якщо ми будемо дотримуватися карантинних заходів, то все буде стабільно. Як ви знаєте, у міській раді захворіли шість працівників, які знаходяться на самоізоляції, тому зараз ми завжди дотримуємося протиепідемічних заходів: робимо температурний скрінінг, тестування працівників тощо, – каже заступниця начальника управління охорони здоров'я Лариса Кудрик.
     
    Також вона зазначила, що лікування в Центральній міській лікарні безкоштовне, тому що є пакет документів, який затвердили в Національній службі здоров'я.
     
    - На щастя, у нашому місті один із найкращих показників по Україні. Тут жодного разу не були перевищені загальнодержавні показники, - коментує Лариса Кудрик.
     
    За її словами, працівники міської ради намагаються відремонтувати лікарні на європейському рівні:
     
    - Зараз надаємо перевагу лікарні швидкої медичної допомоги, тому що це базовий заклад для трьохсот хворих. Оскільки фінансування від Національної служби здоров'я – лікуватися може кожен мешканець області. Тут працюють висококваліфіковані лікарі, і довести заклад до європейського рівня – наш обов’язок. З міського бюджету виділили 3,3 мільйона гривень на ремонт лікарні, а з них 1,5 мільйона – для ремонту травмпункту. Думаю, відкриття буде до Дня Незалежності України.
     
    Христина Ковалевська