У Кропивницькому після тримісячної ізоляції запрацювала художня галерея (ФОТО, ВІДЕО)

  • 5 лип. 2020 12:33
  • 1913
  • Галерея «Єлисаветград» у Кропивницькому вперше після більше ніж тримісячної ізоляції розгорнула для відвідувачів першу посткарантинну виставку. Про це повідомляє «Утренний город».

    – Її назва «Квіти бажані й довгоочікувані» відображає весь спектр відчуттів, які переживають колектив галереї після тривалої паузи у спілкуванні з відвідувачами. Всі ми скучили за спілкуванням та позитивними емоціями, і з особливою гостротою прагнемо втіхи від витворів мистецтва. Тож вирішили, що нехай темою першої виставки після вимушеної перерви стануть квіти, - зауважує власник галереї Микола Цуканов.

    Він також зазначає: робота закладу організована у відповідності з санітарно-гігієнічними вимогами. На вході відвідувачі мають змогу пройти температурний контроль та продезінфікувати руки. Одночасно в приміщенні галереї може перебувати не більше 15 осіб.

    Працівник галереї Сергій Каракулін повідомив, що у вівторок, 7 липня, відбудеться презентація книги «Колекціонер Бабанський», яка побачила світ під час карантину. Початок зустрічі о 16.00.

    До слова, до 100-річчя колекціонера Олександра Ільїна команда галереї підготувала десять відеозустрічей з людьми, які знали мистецтвознавця. 

    Одним із перших, хто звернув увагу на особистість найзагадковішого колекціонера СРСР Олександра Ільїна, був власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов. Саме з його легкої руки історія дивака-електрика, який жив і помер у занедбаній хатині посеред книг, картин  та інших незліченних багатств, стала поволі пояснюватись. 

    Читайте також: Культура проти вірусу.

    Кропивничанин Микола Цуканов: Без підтримки у культури немає майбутнього.