Кропивницький: Біля Кіровоградської облдержадміністрації відбулася акція "Чемодан-вокзал-Херсон"

  • 3 лип. 2020 10:50
  • 2923
    • Новина Кропивницький: Біля Кіровоградської облдержадміністрації відбулася акція «Чемодан-вокзал-Херсон» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 3 липня, громадяни провели акцію туристичного спрямування "чемодан-вокзал-Херсон" біля Кіровоградської ОДА. Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Нашу Кіровоградщину ганебно прославили на всю Україну. Ми проти того, щоб до нас приїжджали люди, які не приносять користі нашій області, а працюють на власний капітал. Сьогодні п'ятниця та чиновники збираються їхати до Херсону. Ми придбали їм сертифікати на придбання квитка в один кінець: заступниці голови ОДА Тетяні Волинець, Ігорю Кузьміну та керівнику апарату Кіровоградської ОДА Дмитру Горшкову. Ми допоможемо їм повернутися туди, звідки до нас приїхали.
    - Я думаю, це їхній найбільший здобуток, який вони зробили для нашої області, - каже один із учасників акції, голова громадської організації "Центральноукраїнський антикорупційний офіс" Андрій Лаврусь.
     
    За його словами, в акції брали участь тільки три учасника, але більшість не змогла з'явитися. Вони принесли валізу, у якій лежали сертифікати на придбання квитка в один кінець, капусту та вказівник до Одеси, Херсону, Дрогобичу та Полтави.
     
     
    - У нас є умова: чиновники, якщо ви хочете зберегти свою свободу - зверніться до СБУ та НАБУ. Також звертаюся до пані Волинець! Вона обіцяла зробити область туристичною. Але! У нас були вказівники до визначних місць, а зараз їх не залишилося. Чому? При такій довірі, яку отримав президент України Володимир Зеленський, можна знайти фахових працівників, які мають піклуватися про народ, а не доводити стан країни до початку 90-х років. Чиновник повинен знати: якщо переступиш закон - сядеш за ґрати! - коментує один з організаторів акції Микола Гречуха.
     

    Нагадаємо, 25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ за процесуального керівництва САП викрили голову Кіровоградської облдержадміністрації та посадовця цієї ж ОДА в отриманні хабара за «кришування» чиновника на посаді. Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами.

    Того ж дня у будинку в Кропивницькому, де мешкає Андрій Балонь, співробітники СБУ провели обшуки.

    Президент України Володимир Зеленський відреагував на корупційний скандал навколо голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня наказом про його звільнення.

    Читайте також: Як діяла схема «кришування» чиновників Кіровоградщини за хабарі для Балоня.

     
    Христина Ковалевська