Кропивницький: Чому військовий вимушений проживати у гаражі? (ВІДЕО)

  • 2 лип. 2020 18:04
  • 1085
    • Новина Кропивницький: Чому військовий вимушений проживати у гаражі? (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чотири роки живе у гаражі 55-річний учасник бойових дій з Кропивницького, про це йдеться у відеосюжеті Суспільного.
     
    Чотири роки живе у гаражі 55-річний учасник бойових дій з Кропивницького Сергій Джурілюк. Чоловік два роки воював в Афганістані. 24 роки був у черзі на отримання квартири. Торік міська рада виділила її чоловіку. Але умов для проживання там немає.
     
    Чоловік показав Суспільному умови, в яких проживає зараз. Площа гаража – 24 квадратних метри. Тут є все для життя, – розповів Сергій Джурілюк, – є мультиварка, кухонна плитка і чайник. Поряд стоїть телевізор. Додає: купатися ходить декілька разів на тиждень до знайомих. Взимку обігріває гараж обігрівачем: "Воду набираю у джерелі, або купую. Одяг перу у знайомих".
     
    Торік міська рада виділила чоловіку квартиру. Площа помешкання – 32 квадратних метри. Квартира потребує ремонту. На підлозі – цегла, сміття, з меблів – одна шафа.
     
     
    Чоловік порахував, що на підведення комунікацій і ремонт необхідно 20 тисяч доларів. Каже: живе на пенсію. Планував зробити ремонт в помешканні самотужки, тому і погодився прописатися в квартирі: 
     
    - Мені сподобалося розташування кімнат. Внутрішній ремонт планував виконати самотужки. Сподівався, що провести газ і воду допоможуть міська рада чи комунальні служби, але там кажуть, що ви підписали документ, тому ніхто не погоджується. Цю квартиру узяв, бо не було куди подітися.
     
     
    Начальник міського відділу ведення обліку житла Валерій Пількін показав протокол засідання громадської комісії, де її учасники ухвалили виділення квартири на вулиці Пушкіна. В заяві Сергій Джурілюк дає згоду на те, що за свої гроші виконає у квартирі ремонт: 
     
    - У міської ради відсутні фінансові можливості для того, щоб виділяти гроші на ремонт цього житла. Було прийнято рішення виконавчого комітету про надання неупорядкованої квартири Джурілюку без зняття його з квартирного обліку.
     
    У родичів чоловік, каже, жити не хоче, щоб не заважати їм.