Уряд запровадив штрафи за перебування без маски в закладах і транспорті

  • 2 лип. 2020 09:32
  • 4777
    • Новина Уряд запровадив штрафи за перебування без маски в закладах і транспорті Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кабінет міністрів 1 липня ухвалив рішення, яке передбачає штрафи за недотримання маскового режиму в громадських місцях і транспорті, інформує THE VILLAGE
     
    Згідно з рішенням, штрафуватимуть (складатимуть адмінпротокол) тих, хто не одягає маску, а також власників відповідних установ, закладів чи засобів транспорту.
     
    - Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок для громадян і окремо відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту, – прокоментував міністр юстиції Денис Малюська, який ініціював рішення.
     
    Додає, що для фізичних осіб штрафи невеликі, а для юридичних – від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ЦЕ ВІД 3,5 ТИСЯЧ ДО ПОНАД 5 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ).
     
    Для громадян штраф Коливатиметься від 170 до 255 ГРИВЕНЬ, вказано на сайті Мін’юсту.
     
    Відтак штраф для громадян значно зменшується: парламентський закон, який діяв під час карантину, передбачав штраф за відсутність маски в сумі 17 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ. Та після 22 травня, коли карантин перевели на адаптивний формат, носіння масок, зокрема на вулицях, фактично не контролювалося.