Кіровоградщина: Ветерани пройшли шляхами предків (ФОТО)

  • 2 лип. 2020 10:31
  • 865
    • Новина Кіровоградщина: Ветерани пройшли шляхами предків (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Незвичайна подорож за програмою «Гірська терапія» завершилася, лишивши по собі смак суниці, ранкову прохолоду та емоції від вражаючих краєвидів. Так прозвітувала кропивницька волонтерка Наталія Салімова на сторінці у фейсбуці.
     
    – Розробляючи перспективний план роботи ГО, ми і подумати не могли, що змушені будемо змінювати, підлаштовувати все задумане під виклики сьогодення. Запланований похід «під хмаринками» Чорногірським хребтом треба було або відміняти (здоровий глузд наполягав саме на цьому варіанті), або йти, їхати не зважаючи ні на що (тим самим ризикуючи членами групи, в яких і без COVID війна відхапала гарний шматок здоров’я), або розробляти інший, більш безпечний в умовах COVID маршрут (що на той час звучало, як з області фантастики). Напруживши мозок, включивши всі наявні знання з різних галузей, за тиждень новий маршрут було розроблено, подорож обіцяла бути захопливою.
     
    Тож ми вирушили місцями, де свій слід лишили скіфи, кімерійці, сармати, стародавні греки, римляни, татари, турки, місцями, сповненими славетним духом запорізьких козаків.
    Наша подорож пролягла Гранітно-степовим Побужжям. Забігаючи наперед скажу, що реальність перевершила всі очікування від цього походу, та від імені всієї групи хочу щиро подякувати Віталію Останньому (управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності облдержадміністрації) та інструкторам «Гірської терапії» за організацію реабілітаційного походу для учасників бойових дій та членів їхніх родин «Гранітно-степовe Побужжя».
     
    Я би нашу подорож розділила умовно на дві частини: долини та каньйони Південного Бугу та Арбузівський, Актовський каньйони, – розповідає Наталія Салімова.