Протиепізоотична комісія у Кропивницькому скасувала карантинні обмеження щодо сказу тварин

  • 2 лип. 2020 08:55
  • 889
    • Новина Протиепізоотична комісія у Кропивницькому скасувала карантинні обмеження щодо сказу тварин Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міська надзвичайна протиепізоотична комісія скасувала карантинні обмеження щодо сказу тварин з приватних будинків Кропивницького. Про це інформує сайт міської ради.
     
    Учора, 1 липня, відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.
     
    Начальник Кропивницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області Юлія Івановська проінформувала присутніх про заходи щодо боротьби зі сказом тварин за заходи щодо недопущення розповсюдження даної інфекції.
     
    - Спеціалісти Кропивницької міської державної лікарні ветеринарної медицини у будинках та прилеглих територіях, загрозливих зонах провели щеплення усіх сприятливих тварин вірус-вакциною “Рабістар”. Крім того провели бесіди з громадянами, розповсюдили листівки щодо профілактики та запобігання виникнення захворювання тварин на сказ. По кожному пункту, де були випадки захворювання тварин на сказ, проведено остаточну дезінфекцію, - зазначила Юлія Івановська.
     
    У зв'язку із завершення шістдесятиденного терміну з останнього випадку захворювання тварин на сказ та виконанням усіх заходів передбаченим комплексним планом з ліквідації захворювання комісія вирішила скасувати карантинні обмеження щодо сказу тварин з приватних будинків, прилеглих територій по вулиці Заслонова, 14 та вулиці Оксамитова, 330.