Пенсійний фонд України тримає на контролі Реєстр листків непрацездатності

  • 1 лип. 2020 15:10
  • 849
    • Новина Пенсійний фонд України тримає на контролі Реєстр листків непрацездатності Ранкове місто. Кропивницький
     
    Взаємодія власних інформаційних систем Міністерства охорони здоров’я, Національної служби здоров’я, Пенсійного фонду України за участі Фонду соціального страхування забезпечила функціонування державного Електронного реєстру листків непрацездатності (далі – Реєстр). Реєстр запрацював у 2019 році та містить інформацію про видані, продовжені та обліковані листки непрацездатності з метою реалізації права осіб на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологам, оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця.
     
    Під час реєстрації тимчасової непрацездатності особи в Реєстрі створюється автоматичне повідомлення Фонду соціального страхування для проведення перевірки обґрунтованості видачі та продовження листку непрацездатності, страхових виплат та соціальних послуг. Інформація з Реєстру, що надається Держпраці, містить відомості про нещасний випадок на виробництві, професійне захворювання для проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.
     
    Переглянути дані з Реєстру можна, зареєструвавшись на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Особам, які мають кваліфікований електронний підпис, вхід до порталу можна здійснити онлайн, без попередньої реєстрації. В «особистому» кабінеті вебпорталу є можливість перегляду даних, починаючи з 2011 року, про періоди, тривалість та суми нарахованої оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
     
     
    Начальник управління інформаційних
    систем та електронних реєстрів головного
    управління Пенсійного фонду України
    в Кіровоградській областіОЛЕНА ПАРХОМЕНКО